Monday, April 02, 2012

BABY SUDAH MULA BERGERAK

Salam BSS..

Hye mommies kat lua sne & wat sesape saje yg sdang bce blog ak nih..Actually mse tgh update entry kali ni tgh hujan lebat gle2 kat lua tuh..So, drpd duk tido je terpikir plak nak update blog kesayangan hamba ni.. acece mcm lagu hail amir lakz..huhu..

Entry kali ni nak bercerita tentang my baby yg shrg ni dah  masuk 22 minggu dah start GERAK2 u ols!!!!! excited sbb first preggy kann... Tapi ak rasa tak kira first, second dan seterusnya, seorang ibu yang bakal menerima cahaya mata baru dalam hidup mereka akan merasa kemanisan yang sedemikian.. nak kata xde??.. jgn tipu la.. Actually mse 18 minggu dah mula rsa baby gerak dlm perut just time tu mcm rasa angin bergerak je.. X brapa nak kuat sangat. Apa yang ak tahu masa 22 minggu ni rangka badan janin mula diselaputi lemak dan otot janin mula menjadi kuat... Datz why la makin trase tendangan demi tendangan memasuki pintu gol!!..ahaha.. 

Baru je tadi masa habis sahaja kuliah pertama di pagi hari pada jam 8 hingga 10 pagi, aku terasa lapar, sikit penat dan sakit bahu.. Then sbb da lapar pegi la makan. selesai makan aku terus ke makmal komputer menyudahkan asignment yg x berkesudahan lg.. Time ni dr pkul 10 hingga 12 takde kuliah pun.. dalam masa 1 jam tu ok lg la badan ak but masuk setengah jam berikutnya, aku rasa x larat dah nak duduk.. rasa nak baring je, akhirnya aku ambil keputusan untuk lepak di surau.. Lepak??? macam ganas je bunyinya.. kat surau pulak tu, ala kira berehat sekejap la kann.. Sampai je kat surau aku duduk menyandar, x selesa jgk.. Last2, amblik beg jadikan bantal & aku pun terus baring... Lepas tu apa jadi???? JENG.. JENG..JENGGGGGG...

Saje wat saspen..hehe, my baby gerak active sgt2.. sampai ak bole napak penangan ombak rindu kat perut ni haa..Kalau dipegang dan diusap perut mmg jelas terasa.. Aku letak hanset atas perut pun hanset tu bole bergerak bergoyang jgk.. Nampak sgt baby tgh main2 dlm perut ni.. Teruja!!... Bcoz ni first time baby aktif semacam tu.. selalu xdela nak sampai perut ni berlekuk dek gerakan dia tapi kali ni dia betul2 nak tunjuk kat mommy dia yg dia tgh cergas dan sihat..alhamdulilah.. Disebabkan kuliah seterusnya bermula jam12 so terpaksa aku bangun dan menuju ke bilik kuliah yg sepatutnya... baru nak melayan my little sweet.. urmm :( x puas kotttt.. watever pun kat kelas dia stil tendang2 lg.. but kali ni slow skit... dia tahu kot mommy dia tgh study,,hehe.. So, takat ni dulu.. tata

P/s : Semalam baru je dapat bedung dan barut yang ak tempah khas dr blog siapa ntah secara online.. lawa u ols,,, gamba kartun2.. slalu org buat putih kali ni aku bg chance kat bby pkai barut & bedung yg ada kartun2.. hikhikhik.. 



No comments:

Post a Comment

Post a Comment

LinkWithin

Jom Tengok!